Subsidieregeling omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek

Dit is je kans om je vacature in techniek of ict eindelijk in te vullen

Er is een schreeuwend tekort aan technisch of ICT-personeel. Heb je wel eens gedacht aan het omscholen van (nieuwe) medewerkers naar die beroepen? Dan kun jij je voordeel doen met de 3.750 euro per medewerker van de nieuwe subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Grote tekorten
Het is voor veel bedrijven lastig om aan geschikt en voldoende personeel te komen. En voor bedrijven die technisch geschoolde mensen, ICT’ers en vakmensen nodig hebben al helemaal. Misschien belemmert dit tekort je gewenste groei van het bedrijf, moet er tegen opdrachten nee gezegd worden of is het zonder voldoende personeel lastig mee te gaan met de nieuwste technieken.

En jouw toekomst?
Als ondernemer kun je je personeel omscholen. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat ook werknemers zelf zijn gaan nadenken over hun loopbaan en een switch willen maken. Er is wat gaande, maar we hebben soms een zetje nodig om echt in beweging te komen.

Omscholing en switchen
De overheid helpt daarbij met budget om de drempel voor omscholing en switchen van baan lager te maken. En om ervoor te zorgen dat er beweging komt op de arbeidsmarkt, vooral ook naar beroepen waar een enorm tekort aan personeel is. Zo kun je als werkgever gebruik maken van de ‘omscholingsregeling naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek’. Tot en met 1 december 2021 kun je een subsidie aanvragen van 3.750 euro. Als werkgever kan je dit bedrag bijvoorbeeld gebruiken om iemand die nu in een ander beroep werkzaam is, te verleiden zich om te scholen naar een kansrijk beroep in de ICT of techniek. Je kunt op deze manier een deel van de noodzakelijke scholing en begeleiding op de werkvloer bekostigen, zodat de (nieuwe) medewerker snel inzetbaar is in zijn of haar nieuwe functie binnen je bedrijf.


Meer lezen over de subsidieregeling of de subsidie direct aanvragen kan op: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/subsidieregeling-omscholing-naar-kansrijke-beroepen-de-ict-en-techniek.