Succesverhaal Zeeuwse Jobhunters en Jobcoaches april 2021

De eerste successen zijn inmiddels behaald en wij, Nienke de Boer (jobhunter) en Odi van Kalmthout (jobcoach) van Orionis Walcheren, vinden het leuk om één van deze verhalen met jullie te delen.

Het betreft een werkzoekende die sinds 2019 een uitkering heeft en in de reguliere re-integratie bemiddeling naar werk zit. De reguliere bemiddeling naar werk is een beetje vastgelopen. Om de bemiddeling weer nieuw leven in te blazen is deze klant in januari aangemeld voor jobhunting bij het team Aan de slag in Zeeland.
Door de intensieve benadering vanuit het team Aan de slag in Zeeland is het gelukt om de werkzoekende weer actief te krijgen en is hij goed bemiddelbaar voor de arbeidsmarkt. Deze werkzoekende is bij meerdere werkgevers voorgesteld. Bij één van de werkgevers is hij op gesprek geweest.

Door de juiste begeleiding en voorbereiding heeft de werkzoekende zich zo goed gepresenteerd  dat de werkgever hem een kans wil geven. Tijdens de proefplaatsingsperiode van 2 weken is de klant intensief begeleid door de jobcoach. De jobcoach heeft veelvuldig contact gehad met zowel de klant als de werkgever en heeft mogelijke belemmeringen, waaronder een vervoerprobleem, tijdig tot een goede werkbare oplossing weten te brengen.

Resultaat is dat de klant een contract heeft getekend van 6 maanden op fulltime basis. Zowel klant als werkgever hebben de hele procedure als zeer prettig ervaren. Klant zal de komende periode nog gevolgd worden door de jobcoach om te zorgen dat de plaatsing duurzaam blijft.